marți, 26 februarie 2013

Calzone (Pizza impaturita)


Aluat :
500 g faina
1 plic drojdie uscata
1 lgt sare
4 lg ulei de masline
280 ml apa calduta
1 lgt zahar

Citeste mai mult ... >>>

Umplutura :
cascaval ras
telemea rasa
2 galbenusuri
ardei rosu
ardei verde
sunca
salam
ciuperci
masline
ketchup
piper
sare
oregano
busuioc

Und deasupra :
1 ou
oregano

Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron punem toate ingredientele si le framantam, timp de 10 minute. Impartim aluatul in 2 si il asezam in castronul in care am presarat putina faina. Deasupra pudram cu putina faina.




       Lasam aluatul la dospit pentru 15-20 minute.


       Putem face 2 calzone mari sau 4 mai mici. Eu am facut una mare si 2 mici.
       Umplutura : cascavalul si telemeau le dam pe razatoarea mare, apoi le amestecam cu cele 2 galbenusuri de ou si cu ketchup-ul.


        Restul ingredientelor le taiem cubulete.


       Intindem o bucata de aluat mare si jumatate din amestecul de branzeturi., iar peste asezam jumatate din ingredientele taiate cubulete. Presaram deasupra sare, piper, oregano, busuioc etc


       Impaturim aluatul, apoi marginile le rasucim pentru a nu iesi umplutura.



       Ungem aluatul cu ou batut si presaram oregano . Dupa cum v-am spus, eu am facut 2 calzone mici si 1 mare.



       Dam pizza la cuptor (pornit cu 20 minute inainte), in tava tapetata cu hartie de copt, pentru circa 35-40 minute. Nu lasam aluatul la crescut dupa ce l-am asezat in tava .


  
       Dupa ce scoatem pizza din cuptor o acoperim cu un prosop curat, pentru 20 minute, apoi putem servi .



        
Pofta buna ! :)       

4 comentarii: