duminică, 3 martie 2013

Brownies cappuccino


Blat :
120 g ciocolata amaruie
85 g unt
1 lgt ness (dizolvat in 1 lg apa fiarta)
3/4 pahar zahar 
1 lg esenta vanilie
2 oua
1+1/2 pahar faina 
un praf sare
1/2 pahar nuci taiate 
Citeste mai mult ... >>>

Crema :
150 g branza Almette cu smantana 
40 g unt moale
3/4 pahar zahar pudra 
1 lgt esenta vanilie
1/2 lgt scortisoara macinata

Glazura :
80 g ciocolata neagra
20 g unt
1/4 pahar frisca lichida
2 lgt ness 

Mod de preparare :
       Blat : Punem pe foc mic, intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul si ness-ul dizolvat in 1 lg apa fiarta. Omogenizam, luam de pe foc si adaugam zaharul, esenta de vanilie mixand bine, cate un ou pe rand. Mixam cateva minute pana cand obtinem o crema fina.





       Adaugam in aceasta crema : faina, praful de sare si nucile taiate. Eu am pus in faina 1 lgt praf de copt. Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma ( 23*23 cm ) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 20 minute (cuptorul preincalzit ).





       Crema : intr-un castron mixam branza Almette impreuna cu untul, adaugam apoi zaharul pudra, esenta de vanilie si scortisoara macinata. Intindem crema peste blat si dam prajitura la rece pentru 1-2 ore.




       Glazura : punem toate ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pana se omogenizeaza. Glazura o lasam sa se racoreasca putin , apoi o intindem cu grija peste crema.





       Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore sau de seara pana dimineata ,apoi taiem si servim.



         Un adevarat deliciu :) 

Pofta buna !

3 comentarii: