marți, 14 mai 2013

Tort cu trei feluri de ciocolata


Blat :
3 oua
un praf sare
3 lg zahar
3 lg faina
1 lg cacao
3 lg apa rece
1 lgt praf de copt
80 g nuci prajite


Citeste mai mult ... >>>

Crema ciocolata neagra:
200 g ciocolata neagra
100 ml smantana pentru frisca
1/3 plic gelatina granulata (3 g)
200 ml smantana pentru frisca
1 lg zahar pudra

Crema de ciocolata cu lapte :
200 g ciocolata cu lapte
100 ml smantana pentru frisca
1/3 plic gelatina granulata (3 g)
200 ml smantana pentru frisca
1 lg zahar pudra

Crema de ciocolata alba :
200 g ciocolata alba
100 ml smantana pentru frisca
1/3 plic gelatina granulata (3 g)
200 ml smantana pentru frisca
1 lg zahar pudra

Sirop :
200 ml apa
2 plicuri cappuccino de ciocolata

Decor :
bilute de cacao
bombonele m&m etc

Mod de preparare :
       Blat : mixam intr-un castron albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, adaugam apoi zaharul, mixand in continuare pana se topeste zaharul si bezeaua este tare. Adaugam apa treptat, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu pudra de cacao si nucile prajite si taiate .



       Compozitia o amestecam cu ajutorul unei linguri, de cateva ori , apoi o punem intr-o forma rotunda (d=26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru circa 15 minute.



        Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din forma.

       Sirop : punem apa la fiert, apoi adaugam cappuccino si amestecam . Lasam sa se raceasca.
     
       Crema de ciocolata neagra : 1 plic gelatina granulata o hidratam in 100 ml apa rece, timp de 10 minute.
       Ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida) le punem intr-o craticioara pe foc mic si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam de pe foc si in ea punem 1/3 din gelatina hidratata. Amestecam si dam la congelator pentru 20 minute.
       200 ml smantana pentru frisca le mixam spuma tare, apoi adaugam 1 lg zahar pudra . Peste frisca obtinuta adaugam crema de ciocolata racita , mixand pentru omogenizare.




      La fel procedam si pentru celelalte 2 creme.
      Pentru a face mai repede cremele, pregatim prima data ciocolata cu smantana si gelatina hidratata pentru fiecare fel de ciocolata. Toate 3 le dam la congelator pentru 20 minute.

 
       In forma rotunda asezam blatul insiropat, iar peste el intindem crema de ciocolata neagra. Dam la frigider pana finalizam crema de ciocolata cu lapte, dam din nou la frigider pana pregatim crema de ciocolata alba.




       Dam tortul la frigider pentru minim 4 ore, apoi il scoatem din forma.


       Eu am decorat cu bilute de cacao si bombonele M&M.




      Reteta am gasit-o in revista Practic in bucatarie nr.7/2012- din 14 iunie.

Pofta buna ! :)


3 comentarii: