sâmbătă, 4 mai 2013

Prajitura inghetata falsa


Blat cacao :
4 oua
6 lg zahar
4 lg apa rece
5 lg faina
2 lg cacao



Citeste mai mult ... >>>

Sirop :
100 ml apa
2 lg zahar
2 lg rom

Crema :
1 plic budinca de vanilie
250 ml lapte
4 galbenusuri
150 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
250 g unt

Bezea :
4 albusuri
12 lg zahar
zeama de la 1 lamaie

Decor :
50 g ciocolata neagra rasa

Mod de preparare :
       Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua se intareste. Adaugam treptat apa rece. Incorporam apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura si intindem compozitia intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor circa 15 minute.


       Crema : punem la fiert intr-o craticioara 150 ml lapte. Separat in 100 ml lapte rece dizolvam budinca de vanilie. Aceasta o turnam in fir subtire peste laptele fiert si amestecam pana se ingroasa budinca. Dam de pe foc si adaugam cate un galbenus pe rand, iar la final zaharul si zaharul vanilat. Amestecam de cateva ori pana se topeste zaharul, punem peste budinca o folie alimentara pentru a nu se forma crusta si o lasam sa se raceasca.




       Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi in el adaugam cate o lingura din budinca rece. Omogenizam bine.



       Bezea : mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste , iar la sfarsit zeama de la 1 lamaie. Punem pe baie de aburi pana se intareste putin bezeaua.


     
        Sirop : punem apa si zaharul intr-o craticioara, pe foc, timp de 5 minute. Luam de pe foc si adaugam rom-ul.
       Asamblare : blat insiropat - crema - bezea - ciocolata rasa.


     
       Pofta buna !
Multumesc tusa Cheta pentru reteta :) Te pup !
     

2 comentarii:

  1. o super prajitura, usor de facut si foarte buna! o fac foarte des ca ne place tare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. cum creste prajitura atat fara praf de copt?

    RăspundețiȘtergere