duminică, 19 mai 2013

Prajitura cu bezea si caramel


Blat :
7 oua
7 lg zahar
7 lg faina
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
1 lg rom


Citeste mai mult ... >>>

Sirop :
150 ml apa
3 lg zahar
2 lg rom

Crema :
7 galbenusuri
100 g zahar pudra
1 lg cacao
300 ml lapte
250 g unt
100 g ciocolata cu lapte
100 g nuci prajite

Bezea :
7 albusuri
14 lg zahar
2 lg apa

Decor :
50 g ciocolata topita
sau
decoratiuni de ciocolata etc

Mod de preparare 
       Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul, mixand mereu pana se topeste, incorporam pe rand galnbenusurile, rom-ul, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
       Compozitia o intindem intr-o tava dreptunghiulara (26*39  cm ) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru circa 15-20 minute.






        Sirop : fierbem apa cu zaharul timp de 5 minute, luam de pe foc, adaugam rom-ul si lasam sa se raceasca.
       Crema : mixam galbenusurile cu zaharul praf, apoi peste ele adaugam pudra de cacao dizolvata in laptele rece. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa crema.



       Luam cratita de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata si lasam crema sa se raceasca.



       Untul moale de la temperatura camerei il ixam putin si peste el adaugam cate o lingura din crema racita. La sfarsit adaugam nucile prajite si tocate .



         Crema o intindem peste blatul insiropat.


       Bezea : intr-un castron mixam spuma albusurile cu 7 linguri de zahar.
       Separat, intr-o craticioara topim celelalte 7 linguri de zahar ramase si adaugam 2 linguri apa rece. Amestecam bine si acest sirop obtinut il turnam in fir subtire peste bezeaua tare, mixand repede.
 


           Bezeaua o intindem peste crema .


       Decor : cioclata topita sau decoratiuni de ciocolata.




       Reteta am preluat-o din revista Practic in bucatarie nr.7/2009.

O reteta rapida si delicioasa ! :)

Pofta buna !
       

5 comentarii: