duminică, 22 septembrie 2013

Prajitura rasturnata cu ananas



Ingrediente :
1 lg unt
2 lg zahar
1 cutie ananas rondele



160 g unt
160 g zahar
3 oua mari
160 g faina
1/2 plic praf de copt
1 vf cutit de bicarbonat

Mod de preparare :
       Ungem cu unt o forma rotunda (d=26 cm ), presaram zaharul si asezam rondelele de ananas scurse de suc si sterse cu un prosop de bucatarie de hartie.


       Intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei impreuna cu zaharul (eu am folosit zahar pudra cu aroma de vanilie), apoi adaugam cate un ou pe rand, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.



       Compozitia obtinuta o intindem peste ananasul din forma rotunda. Asezam cu lingura gramajoare din loc in loc, apoi intindem usor. Dam prajitura la cuptor pentru circa 30 minute.



       O lasam putin sa se racoreasca, apoi o rasturnam invers pe un platou.




       Pofta buna ! :)





3 comentarii: