Ingrediente :
4 oua
2 galbenusuri
400g faina
250 g zahar
150 ml lapte
8 lg ulei
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
capsuni (dupa gust)
Citeste mai mult ... >>>
Glazura :
2 albusuri
100 g zahar
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat; adaugam uleiul treptat ca la maioneza, faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.Turnam in tava , iar deasupra punem din loc in loc capsuni. Puteti pune mult mai multi capsuni decat am pus eu pe prajitura.Capsunile le puteti inlocui cu orice alt fruct doriti .Eu am avut capsuni din gradina si m-am gandit sa fac aceasta prajitura pe care am vazut-o la Amalia .
Dam la cuptor intr-o tava ( 29*35cm ) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, pentru cca15-20 minute; intre timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, iar la sfarsit adaugam zaharul si mixam pana se topeste .
Cu ajutorul unu spritz modelam spuma de albusuri deasupra pandispanului si mai dam la cuptor pentru cca 5 minute (atentie sa nu se arda spuma de albusuri).
Prajiturica se taie cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa si doar cand s-a racit complet.
Este o prajitura care se face foarte repede si o putem servi langa o cana cu lapte sau o cescutza cu ceai.
foarte frumoas arata,cred ca e o bunatate,ti-a iesit super,o zi frumoasa
RăspundețiȘtergerepana la urma cate oua folosim la pandispan 4 oua sau 6 oua?ai scris in reteta 4 oua si 2 galbenusuri
RăspundețiȘtergereScrie in reteta : la blat folosim 4 oua si 2 galbenusuri, iar la bezea 2 albusuri.In total folosim 6 oua la toata prajitura !
Ștergere