marți, 7 iunie 2011

Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre


Ingrediente pentru spuma de capsuni si coacaze negre :
400 g capsuni
200 g coacaze negre
2 albusuri
22 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat

Ingrediente pentru budinca de vanilie :
800 ml lapte
2 galbenusuri
2 oua
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
8 lg faina
2 lg zahar

Mod de preparare :
     Pentru spuma de fructe : punem toate ingredientele intr-un bol cu capac si mixam compozitia pana se transforma intr-o spuma de fructe delicioasa .



       Pentru budinca de vanilie : punem intr-o cratita pe foc mic 400 ml lapte sa dea intr-un clocot; intre timp mixam cele 4 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam o lingura faina, putin lapte si repetam operatiunea pana la terminarea fainii si a laptelui ramas (adika restul de 400 ml lapte) .
       Dupa ce laptele a inceput sa fiarba turnam in fir subtire din compozitia de galbenusuri si amestecam pana se ingroasa crema.




       Cele 2 albusuri ramase le batem cu 2 lg zahar spuma tare si incorporam in crema de vanilie fierbinte, amestecand pana omogenizam compozitia; trebuie sa obtinem o budinca pufoasa.



       Turnam compozitia in boluri de sticla si lasam sa se raceasca, abia apoi punem peste ea spuma de capsuni si coacaze negre, iar deasupra ornam dupa preferinta.





      Un desert delicios si usor intr-o zi de vara :)


2 comentarii: