duminică, 31 iulie 2011

Tort cu ricotta si zmeura


Blat :
50 g unt moale
20 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
2 oua
50 g zahar
50 g mac
70 g arahide crude macinate

Umplutura :
250 g branza Ricotta
250 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
70 g zahar pudra
1/2 lamaie
10 g Foi de gelatina Dr.Oetker(6 foi)

Jeleu de zmeura :
250 g zmeura proaspata (sau congelata)
80 g zahar pudra
1/2 plic Foi de gelatina Dr.Oetker (3 foi)

Mod de preparare :
       Pentru blat : mixam intr-un bol untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi adaugam pe rand cele doua galbenusuri.


       Albusurile le batem spuma cu cele 50 g de zahar si le incorporam in crema de oua.



       Peste aceasta compozitie turnam arahidele si macul macinat.
       Intr-o forma de tort cu d=25 cm coacem acest blat. Verificam cu scobitoarea cand este copt. Lasam sa se raceasca complet.


       Pentru umplutura :  mixam branza ricotta cu zaharul pudra, cu coaja rasa si zeama de la jumatate de lamaie, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Batem frisca nu foarte tare. Gelatina o inmuiem in apa rece cam 5-10 minute, ostoarcem bine de apa si o punem intr-o craticioara pe foc, fara a fierbe, amestecand intr-una.
In gelatina topita punem 2 linguri de frisca batuta, omogenizam, apoi o amestecam cu restul de frisca batuta.
       Frisca o amestecam cu crema de branza, apoi o turnam peste blatul ramas, in forma de tort cu margini detasabile.



         Dam la frigider pentru 2 ore.
        Pentru jeleul de zmeura : Terciuim zmeura impreuna cu zahartul pudra, cu ajutorul unui mixer vertical.


        Lasam foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute, stoarcem de apa si punem pe foc sa se topeasca; adaugam 50 ml apa dupa ce s-a topit gelatina si o adaugam la zmeura terciuita , amestecand bine.
       Jeleul il turnam peste umplutura de branza si dam la frigider de seara pana dimineata.





       Un tort foarte fin, foarte usor, ideal pentru o zi de vara. Merita incercat. Eu l-am gasit intr-o revista de la Dr.Oetker. Mai am si alte retete acolo, retete pe care sper sa le postez :P
   

9 comentarii:

  1. Arata superb tortuletul!!! Racoritor si parfumat!...O bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. E minunat...pare un cheesecake...si exact pe gustul meu...
    O seara minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. MINUNAT SI SUPER PARFUMAT !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Din nou o minunatie de tort, felicitari draga mea!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. nu stiu cum reusesti sa le faci pe toate sa arate atat de bine... felicitari

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata excelent mai bine ca la cofetarie.
    Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  7. O prajitura foarte delicioasa cred ca ar arata super bine pe masa de craciun !

    RăspundețiȘtergere