duminică, 27 mai 2012

Cheesecake dalmatian





Crusta :
200 g biscuiti cu ciocolata Belvita Start
90 g unt topit
un praf de scortisoara

Citeste mai mult ... >>>


Crema :
900 g crema de branza Philadelphia
200 g zahar
1/2 miez baton de vanilie
100 g smantana acra
4 oua
80 g ciocolata neagra
un praf scortisoara

Mod de preparare :
       Crusta : macinam biscuitii cu robotul, apoi adaugam untul topit si omogenizam. Rasturnam compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=26 cm) si o presam cu ajutorul unei linguri. Dam la frigider pana pregatim crema.


         Crema : mixam putin crema de branza ca sa se inmoaie, apoi adaugam zaharul si mixam cam 2 minute pana se topeste.


       Adaugam apoi semintele de vanilie, smantana acra si cate un ou, pe rand.





       Turnam 2/3 din crema peste crusta. Ciocolata neagra o topim pe aburi si in ea punem 2 linguri din crema ramasa, amestecam bine, apoi restul de crema si omogenizam. La sfarsit presaram un praf de scortisoara.





       Umplem un sprit (la care asezam un varf rotund mic) cu crema de ciocolata .



       Varful spritului il introducem usor in crema de branza si impingem cu grija, pana cand la suprafata cremei se vor forma cerculete de ciocolata, de dimensiunea unei monede de 10 bani. Pornim din centru spre exterior cu bulinele de ciocolata.


       Aprindem cuptorul la temperatura de 150 grade. Asezam o craticioara cu apa sub cheesecake-ul nostru, ca sa se formeze aburi.
      Dam la cuptor timp de 1 ora, apoi stingem aragazul si lasam cheesecake-ul sa se raceasca inauntru.


       Scoatem apoi din cutorul rece si dam la frigider pentru minim 5 ore.
       Taiem cu un cutir trecut prin apa fierbinte.
DELICIOS !!!



Sursa.

17 comentarii:

  1. Ma lasi fara cuvinte...foarte frumos ti-a iesit cheesecakeul, felicitarile mele!
    Duminica frumoasa, pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumos ti-a iesit! love it! pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. SuperBB a iesit! Imi lace la maxim! O duminica placuta!!

    RăspundețiȘtergere
  4. O reteta super-jucausa si faina! Felicitari :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc fetelor ! Este exceptional :) Va pup ! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos si mmm...un deliciu total!!!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Simpatic foc si cred ca este si delicios!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumos arata, mi-ar fi si mila sa mananc asa un cheesecake. Desi .... parca pofta e prea mare! :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Un desert extrem de bun si foarte aratos cu bulinele alea :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna!ARE ceva daca fac intr-o tava de 24?cu aceleasi ingrediente?si daca pot va rog sa-mi spuneti ce ar trebui modifikat daca modific tava?

    RăspundețiȘtergere
  11. Si inka o intrebare mai am..ciocolata am doar cu 55%cacao e vreo problema?

    RăspundețiȘtergere
  12. raluka: reteta este ideala pentru o forma cu d=26 cm. Daca vrei sa faci tarta intr-o forma mai mica iti va iesi tarta mai inalta si bulinele mai mari .... Eu am folosit ciocolata Milka neagra. Reteta originala cere ciocolata neagra 75% cacao.Nu cred ca este vreo problema... Spor la treaba ! :)

    RăspundețiȘtergere