miercuri, 1 august 2012

Tarta cu mere si iaurt






Aluat :
50 g unt moale
80 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 ou
200 g faina
2 lgt praf de copt

Citeste mai mult ... >>>


Umplutura :
1 kg mere
50 g unt moale
80 g zahar pudra + 1 lg zahar pudra
3 oua
1-2 lg faina
500 g iaurt
2-3 lg pesmet

Decor :
2 lg zahar pudra

Mod de preparare :
       Aluat : mixam untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam apoi oul, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

 
 
 

       Intindem aluatul intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Curatam merele si le taiem fasii (mai subtiri sau mai groase ) , le dam prin 1-2 linguri de faina si apoi le asezam peste aluatul din forma de tarta.

 
 

Dam la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.
Intre timp pregatim umplutura.
       Umplutura : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, iar la final iaurtul. Albusurile le batem spuma tare cu 1 lg zahar pudra si il adaugam peste crema de iaurt.

 
 
 

       Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor, stropim cu 2-3 lg pesmet pe deasupra si turnam umplutura . Dam din nou la cuptor pentru 30 minute.



       Dupa ce tarta s-a racit, o scoatem din forma, presaram zahar pudra si servim.




       Exceptionala ! Delicioasa ;)

11 comentarii: