sâmbătă, 18 august 2012

Prajitura cu branza si prune






Blat :
4 oua
200 g zahar
7 lg ulei
300 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
50 ml lapte

Citeste mai mult ... >>>

Crema :
250 g branza de vaci (eu am folosit branza grasa Milli)
100 g zahar
2 albusuri

500 g prune
2 lg zahar

Decor :
3-4 lg zahar pudra

Mod de preparare :
       Blat : intr-un castron mixam albusurile spuma, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, uleiul, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam in tava dreptunghiulara (24*36 cm), in care am asezat hartie de copt.




       Lasam deoparte si pregatim crema .

       Spalam prunele, le desfacem in 2 si scoatem samburii. Stergem surplusul de apa de pe prune cu ajutorul unui prosop de hartie.

       Crema : albusurile le mixam spuma tare, adaugam 50 g zahar si lasam deoparte.
       Separata, in alt castron mixam branza de vaci cu 50 g zahar. Cele 2 compozitii le amestecam cu o lingura, prin rasturnare, de jos in sus.




       Aceasta crema o intindem cu lingura peste blatul din tava .


       Deasupra asezam jumatati de prunem din loc in loc, apoi presaram peste ele cele 2 linguri de zahar .


       Dam la cuptor pentru 30 de minute.




       Lasam sa se raceasca , presaram zahar pudra deasupra ,taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si servim.



     
        Absolut delicioasa !
Sursa mea de inspiratie.


       Pe deplin merita inceracata.

4 comentarii: