duminică, 26 august 2012
Tort de mere cu crema de zahar ars
Caramel :
9 lg zahar
6 mere
2 lg zahar
50 g unt moale
Citeste mai mult ... >>>
Crema de zahar ars :
6 oua
6 lg zahar
600 ml lapte
esenta de vanilie (sau 2 plicuri zahar vanilat)
Blat :
3 oua
3 lg zahar
4 lg faina
Decor :
200 ml frisca lichida
bilute de cacao
Mod de preparare :
Caramel: intr-o cratita (d=24 cm) topim cele 9 lg de zahar, apoi intindem caramelul obtinut pe peretii cratitei.
Curatam merele, le taiem in jumatate si scoatem semintele. Le asezam peste caramelul din cratita, cu scobitura in sus, presaram cele 2 linguri de zahar peste ele si cate o bucatica de unt in fiecare jumatate. Dam la cuptor pentru 10-15 minute. (etapa peste care eu am sarit... ) ca sa se inmoaie merele.
Crema de zahar ars :
Batem cu mixerul ouale cu zaharul pana se albesc, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie .
Turnam peste merele coapte din cratita si dam la cuptor pentru 30 de minute. Intre timp, pregatim blatul.
Blat :
Mixam 3 albusuri spuma, adaugam zaharul, mixand mai departe pana se topeste tot zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, iar la final faina, amestecand cu o lingura .
Blatul il intindem peste crema de zahar ars scoasa de la cuptor si dam din nou la cuptor pentru 15 minute.
Lasam tortul sa se raceasca in cratita , apoi il rasturnam invers pe un platou si dam la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata, timp in care siropul de zahar ars va insiropa blatul.
Decor : batem frica spuma tare si acoperim tortul cu ea si cu bilute de cacao.
Un tort usor si delicios ! :)
Reteta am gasit-o in carticica "Practic in bucatarie", editie speciala "Torturi cu ciocolata, frisca, fructe, specialitati" cu mici modificari.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
wow..............bunaciune de bunaciune.
RăspundețiȘtergereZi frumoasa!
Ador acest tort.!!!
RăspundețiȘtergereArata foarte,foarte apetisant.Pup!
RăspundețiȘtergereDelicios tortul asta, mama mi-l facea frecvent pe vremea cand eu nu gatea inca )
RăspundețiȘtergereo bunatate, ce mai!
RăspundețiȘtergere