duminică, 5 iunie 2011

Prajitura Petre Roman






Reteta de la soacra mea .

Blat:
7 oua
7 lg zahar

7 lg faina
7 lg nuci macinate
1 plic praf de copt
Crema :
3 galbenusuri
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
300 ml lapte
3 lg faina
250 g unt
Caramel :
200 g zahar
50 g unt
Glazura :
3 albusuri
200 g zahar
Decor :
ciocolata rasa

Mod de preparare :
       Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (25*35cm). Am folosit o tava mai mica si a iesit putin cam prea inalta prajitura .Coacem cam 20 minute.




       Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2 .
       Pentru crema : batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat; in faina adaugam laptele treptat amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase; acest pep il adaugam la spuma de galbenusuri si punem pe aburi, amestecand mereu pana se ingroasa crema; lasam crema sa se raceasca .



       Untul adus la temperatura camerei il mixam spumos iar in el punem cate o lingura din crema racita si omogenizam, pana incorporam toata crema.



      Pentru caramel : punem pe foc intr-o craticioara zaharul si amestecam pana se topeste; luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine de tot . Cu ajutorul unei linguri, stropim cele 2 blaturi cu aceste caramel.cald.


       Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul si incepem asamblarea prajiturii astfel : 1/2 blat-1/2 caramel-1/2 crema-1/2 blat-1/2 caramel-1/2 crema.




       Pentru glazura : tot pe aburi nmixam albusurile cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc. Asezam bezeaua calda peste crema .


       Deasupra radem ciocolata milka dark sau fiecare ce fel de ciocolata doreste.




       Va doresc sa incercati aceasta prajitura pentru ca este foarte foarte bunaa :)
     

7 comentarii:

  1. Blatul difera putin de al meu, dar crema e identica. Dar prajitura e cea mai tare, e preferata mea ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu prajitura asta, e foarte buna se topeste in gura! ti-a iesit tare frumoasa! numele e ciudat:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi ploua-n gura.....Delicioasa !
    Vad ca e saptamana Petre Roman...e a treia prajitura cu acest nume in zilele astea....M-ati inebunit !
    Rudoteaua uita-te pe blogul Lianei10 si vezi povestea....
    Mire Bravo tie !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar nu pot sa imi dau seama de ce... Petre Roman?

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Mirela,chiar acum fac aceasta prajitura,dar nu stiu cum o sa iasa deoarece mi se pare ca zaharul este exagerat(peste 700gr)tu ce zici?crezi ca este corecta reteta?PASTE FERICIT !!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere