sâmbătă, 9 iulie 2011

Pandispan cu caise si biscuiti








Ingrediente :
4 oua
1 cana de zahar
1/2 cana ulei
5 lg faina
1/2 plic praf de copt
20 caise
20 g unt
70 g biscuiti simpli

Mod de preparare :
       Tava (23*31 cm) o ungem cu unt si o tapetam cu biscuitii sfaramati (eu i-am sfaramat cu robotul de bucatarie), apoi asezam jumatati de casie cu miezul in sus; in fiecare jumatate de caisa punem putin unt ; cine doreste prajitura mai dulce poate sa puna pe fiecare caise cate o lingurita de zahar.






       Peste caise turnam blatul : mixam cele 4 oua spuma, adaugam zaharul mixand in continuare, apoi uleiul treptat, iar la sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt .






       Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se coace; dupa ce am scos tava , o lasam sa se raceasca , apoi o raturnam pe un platou si o taiem sub ce forma dorim. Eu am ales sa o tai sub forma de romburi.




            Aceasta prajitura se mai poate face cu mere: 6 mere mari le dam pe razatoare , le asezam peste biscuiti; deasupra lor presaram zahar si scortisoara, apoi blatul si dam la cuptor.
            Prajitura este foarte buna, dar se termina foarte repede; nu e "spornica", cum spune mama. :P

5 comentarii:

  1. Eu am uitat sa pozez pandispanul meu cu caise si s-a mancat tot... asa ca mai fac unul. Al tau arata de nota 10!Cristina (www.divainbucatarie.ro)

    RăspundețiȘtergere
  2. aveti niste prajituri ai de mine de parca is facute in fabrica super.nota 10

    RăspundețiȘtergere