vineri, 29 iulie 2011

Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide




Blat :
2 oua
9 lg zahar
9 lg ulei
12 lg lapte
12 lg faina
1 plic praf de copt

Citeste mai mult ... >>>

Umplutura :
600 g branza de vaci
4 oua
4 lg gris
un praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
7 lg zahar
stafide

Mod de preparare: 
       Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul lingura cu lingura, laptele treptat si el, iar la final faina amestecata cu praful de copt.


      Turnam jumatate din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau hartie pentru copt) si dam la cuptor pentru 10 minute. Intre timp pregatim umplutura.



       Pentru umplutura : amestecam cu mixerul toate ingredientele cu exceptia stafidelor, pe care le adaugam la final si turnam peste blatul aproape copt din tava. Peste umplutura turnam cealalta jumatate de blat si dam la cuptor pana se coace (cam 50 minute).






       Lasam sa se raceasca prajitura apoi o taiem. Putem sau nu sa presaram zahar pudra (cu aroma de vanilie).
.




            Sper sa o incercati pentru ca este absolut delicioasa!
       Sursa mea de inspiratie :  http://dobrinisabela.blogspot.com/2008/07/prajitura-turnata-cu-branza.html     

5 comentarii:

  1. Am incercat si sunt foarte incantata de rezultat!Sotul meu e cel mai fericit!
    Multumesc din tot sufletul!

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur enorm de mult ca v-a placut prajitura; si mie imi place foarte mult :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut aceasta prajitura si este absolut delicioasa.Azi am de gand sa o fac din nou, spre incantarea fiului meu.Multumesc foarte frumos pt reteta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca v-a placut reteta ! Multumesc de vizita :)

    RăspundețiȘtergere