duminică, 28 august 2011

Tort cu branza de vaci


Blat :
6 oua
7 lg zahar
7 lg faina
1 lgt praf de copt
un praf de sare

Citeste mai mult ... >>>


Crema :
500 g branza de vaci
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 ml frisca
100 g stafide aurii
1 lgt coaja portocala rasa
2 lgt coaja lamaie rasa
20 g gelatina granule ( 2 pliculete )
200 ml vin alb dulce
1 compot de fructe
3 lg rom

Decor:
200 ml frisca lichida
cirese confiate

Mod de preparare :
       Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si sarea, pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara (d=35*24 cm) sau intr-o forma de tort rotunda cu d=28. Dam la cuptor pentru 20-25 minute; facem testul cu scobitoarea.




       Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem si il taiem in 2 pe orizontala; cu sucul din compot insiropam ambele parti.
       Pentru crema : mixam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat coaja rasa de portocala si lamaie, stafidele inmuiate in rom circa 20 minute si stoarse, fructele stoarse si ele de suc, vinul, cele 3 linguri de rom iar la sfarsit adaugam gelatina (lasata la hidratat 10 minute si apoi topita pe foc); toate aceste ingrediente se amesteca pentru omogenizare, se amesteca cu frisca batuta spuma tare si se toarna intre cele 2 blaturi.



        Dam la frigider tortul de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.
        Putem folosi o tava cu margini detasabile pentru a scoate prajitura mai usor sau o forma normala. Rasturnam prajitura invers.
        Imbracam tortul in frisca batuta spuma tare si decoram cu cirese confiate si bilute colorate de zahar..




          Se feliaza si se serveste. Va doresc sa-l incercati pentru ca se face repede este racoros si foarte gustos si nu are cum sa nu iasa :P




              Pofta buna !

5 comentarii:

  1. Foarte fain arata. Si cred ca e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am sa-l incerc si eu..tocmai acum de ziua baietelului meu Matei, care implineste 4 ani..dar o singura nelamurire: la crema, s-a mentionat "rom"..adica esenta de rom..sau rom lichior???

    Mersi

    RăspundețiȘtergere