marți, 24 ianuarie 2012

Prajitura cu cocos si bezea




Blat :
9 oua
9 lg zahar
3 lg faina
3 lg nuca de cocos
1/2 plic praf de copt

Bezea :
5 albusuri
12 lg zahar

Crema :
5 galbenusuri
4 lg zahar
2 lg ness
4 lg apa fiarta
200 g unt
100 g rama

Glazura :
100 g ciocolata
100 ml smantana pentru frisca

Citeste mai mult ... >>>


Mod de preparare :
       Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Omogenizam si intindem in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor.





       Cand blatul e aproape copt, intindem bezeaua peste si mai lasam cam 15 minute.
       Pentru bezea : albusurile le mixam spuma tare, apoi adaugam treptata zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul si intindem peste blatul aproape copt.




       Pentru crema : ness-ul in topim in apa fiarta si il lasam sa se raceasca..Galbenusurile le mixam cu zaharul spuma tare pe aburi ,adaugam ness-ul racit peste si amestecam pana se ingroasa putin crema.



       Lasam crema sa se raceasca si intre timp mixam untul cu rama spuma. In unt adaugam cate o lingura din crema racita, treptat, ca la maioneza . Crema o intindem peste bezeau coapta.


       Pentru glazura : ciocolata bucatele o amestecam cu smantana pentru frisca , intr-o craticioara, pe foc mic, pana se omogenizeaza cele 2 ingrediente . lasam putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste crema si presaram nuca de cocos sau o intindem haotic cu lingura.



       Lasam la rece pentru minim 2 ore ca sa se intareasca si glazura si apoi putem servi.





19 comentarii:

  1. Mmmmmm, delicioasa si arata foarte bine!!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata bine...cred ca e delicioasa.
    pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Na, cu prajitura asta chiar m-ai innebunit :))))
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Inca o prajitura faina si cu siguranta delicioasa!! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce-mi place cum arata. Sigur e foarte buna. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai un blog foarte dulce si frumos! Felicitari!
    Te-am descoperit prin Facebook!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc fetelor ! Multumesc Nina, dar, la fel pot spune despre tine :)

    RăspundețiȘtergere
  8. ioiiii .......ce bn arata, cred k e ftt buna, maine am sa incerc sa o fac , sper sa reusesc....pupicii

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim, astept sa-mi scrii impresiile despre reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  10. tare bine arata prajitura asta!...numai prajituri faine stii sa faci!

    RăspundețiȘtergere
  11. arata f bine cred ca o sa incerc sa o fac .ce dimensiuni are tava ? merci!

    RăspundețiȘtergere