duminică, 1 ianuarie 2012

Prajitura Yugoslavia


Blat :
5 oua
6 lg zahar
3 lg faina
5 lg nuci macinate
1 plic ahar vanilat
2 lg apa
1/2 plic praf de copt
1 foaie de napolitana

Crema :
1 plic budinca de capsuni (sau zmeura, vanilie, ciocolata...)
400 ml lapte
4 lg zahar
200 g unt moale

Decor:
ciocolata rasa ( bilute de ciocolata...)

Citeste mai mult ... >>>

 Mod de preparare :
       Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, lingurile cu apa tot pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile.



       Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana , pe care am decupat-o dupa forma tavei de copt (25*35 cm). Tava am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt.



       Pentru crema :  preparam budinca conform instructiunilor de pe plic; lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam treptat, cate o lingura din budinca racita.


       Crema o intindem peste blatul copt . Deasupra radem ciocolata sau presaram aschii de ciocolata, bilute de ciocolata etc...



       O prajitura simpla, rapida si excelenta !

2 comentarii: