luni, 6 februarie 2012

Clatite banatene




Ingrediente :
8 clatite
5 oua
un praf de sare
250 g branza de vaci
200 ml smantana
2 plicuri zahar vanilat
200 g zahar
50 g stafide
50 g unt 
Citeste mai mult ... >>>


Mod de preparare : 
        Crema de branza : intr-un castron amestecam branza de vaci cu 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, stafidele si 1 ou. Cine doreste o crema fina de branza poate utiliza blenderul vertical, apoi adauga stafidele.



       
       Fiecare clatita o umplem cu aceasta crema de branza si o asezam intr-o forma unsa cu unt moale.Dupa ce am asezat toate caltitele in forma, mai presaram cateva bucatele de unt si deasupra.




       Pentru sosul de vanilie : intr-un alt castron mixam 4 galbenusuri spuma cu 100 g zahar, 1 zahar vanilat si smantana, apoi turnam peste clatite. dam la cuptor pentru circa 10 minute.





       
       Intre timp pregatim bezeaua : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si 50 g zahar. Dupa ce scoatem din cuptor clatitele, adica dupa trecerea celor 10 de minute, asezam bezeaua deasupra peste sosul de vanilie si mai lasam cam 10-15 minute la cuptor .








        Excelente !
Sursa mea de inspiratie : Laura Laurentiu.

6 comentarii:

  1. Le-am admirat si pe Bucataras si mi-au placut asa de mult incat am dat o fuga si aici.
    Dupa-amiaza placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce-mi plac si ce dor mi-e de niste clatiteee! Saptamana asta musai sa fac :) Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina, Maria, Corina mersi de vizita ~! :)
    Sara : au fost bune clatitele, ai spus bine :D

    RăspundețiȘtergere