luni, 18 iunie 2012

Chec in trei culori


Ingrediente :
3 oua
250 g zahar
125 g unt
125 ml lapte
350 g faina (2 pahare)
3 lg cacao
un varf cutit bicarbonat
1 lgt praf de copt
2 lgt esenta de portocale (sau coaja rasa de lamaie)
1-2 lg zahar pudra

Citeste mai mult ... >>>
Mod de preparare : mixam intr-un bol galbenusurile spuma cu zaharul, timp de 20 de minute, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele treptat, faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt treptat, coaja rasa de lamaie (eu nu am avut si am pus esenta de vanilie ).


       Turnam jumatate din compozitie intr-o forma de chec , in care am asezat o hartie de copt.


       In restul de compozitie punem cele 3 linguri de cacao si omogenizam bine, apoi o intindem peste compozitia din forma de chec.



       Dam la copt , la temperatura potrivita, timp de circa 15-20 de minute, dupa care scoatem din cuptor checul si deasupra intindem cele 3 albusuri de ou batute spuma tare cu 1-2 linguri de zahar pudra.


       Mai dam la cuptor pentru inca 10 minute sau pana cand se rumeneste putin albusul de ou.


       Lasam sa se raceasca , apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, cu multa grija.



         Delicios , rapid si ciocolatos, spumos .... :)

12 comentarii:

  1. Foarte frumos preparat in acest mod!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte aspectos,tine-o tot asa!Eti o adevarata inspiratie pt noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumusel a iesit si e super delicios!!!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Spectaculos !
    Am notat ideea si sigur incerc reteta .

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte fain arata si e tare interesant cu bezea .

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine! O sa incerc si eu varianta ta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Super faina ideea, faci o treaba foarte buna! Felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce pufosenie, arata teribil de bine, felicitari pt idee ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. e pe dreaq k am scoso cum am bagato ...timpul care zici k trebuie sa stea in cuptor e INSUFICIENT!!! pacat ca mi-am stricat ingrendientele degeaba pe o reteta prost explicata

    RăspundețiȘtergere