miercuri, 1 august 2012

Tarta cu mere si iaurt






Aluat :
50 g unt moale
80 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 ou
200 g faina
2 lgt praf de copt

Citeste mai mult ... >>>


Umplutura :
1 kg mere
50 g unt moale
80 g zahar pudra + 1 lg zahar pudra
3 oua
1-2 lg faina
500 g iaurt
2-3 lg pesmet

Decor :
2 lg zahar pudra

Mod de preparare :
       Aluat : mixam untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam apoi oul, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

 
 
 

       Intindem aluatul intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Curatam merele si le taiem fasii (mai subtiri sau mai groase ) , le dam prin 1-2 linguri de faina si apoi le asezam peste aluatul din forma de tarta.

 
 

Dam la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.
Intre timp pregatim umplutura.
       Umplutura : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, iar la final iaurtul. Albusurile le batem spuma tare cu 1 lg zahar pudra si il adaugam peste crema de iaurt.

 
 
 

       Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor, stropim cu 2-3 lg pesmet pe deasupra si turnam umplutura . Dam din nou la cuptor pentru 30 minute.



       Dupa ce tarta s-a racit, o scoatem din forma, presaram zahar pudra si servim.




       Exceptionala ! Delicioasa ;)

11 comentarii:

  1. Iar ai gatit bunatati, super arata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de unde aduni tu asa retete faine, dar si asta imi place fff mult! :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmmm ...ma uit la ea si visez ca savurez!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca este vorba de mere,atunci nu pot lipsi.Imi place mult tarta.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un desert minunat! Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc din nou fetelor ! Chiar este tare bun :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat arata!!!Mai este o feliuta si pentru mine?:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am testat reteta; DELICIOASA!
    La cat mai multe idei!
    Lili

    RăspundețiȘtergere