sâmbătă, 20 octombrie 2012

Placinta cu branza de vaci






Aluat :
300 g faina
150 g unt (82% grasime)
1 plic praf de copt
1 galbenus
3 lg zahar pudra
smantana cat cuprinde (2-3 lg)

Citeste mai mult ... >>>


Umplutura :
300 g branza de vaci
250 g zahar pudra
50 g unt
4 galbenusuri
200 g cartofi fierti
esenta de vanilie
2 lg smantana
5 albusuri

2-3 lg gris

Decor :
3-4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt, adaugam zaharul pudra, galbenusul, untul moale (la temperatura camerei), iar la sfarsit smantana cat cuprinde aluatul. Omogenizam si lasam deoparte.





       Umplutura : mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam untul moale, apoi branza de vaci, smantana si cartofii fierti (curatati de coaja si sfaramati cu furculita sau cu degetele), esenta de vanilie. Pentru a obtine o crema fina, folosim mixerul vertical.

 
 
 

       La sfarsit incorporam cele 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Omogenizam umplutura cu ajutorul unei linguri, pentru a ramane pufoasa.

 
 
       Asamblare : aluatul il impartim in 2 parti. prima foaie o intindem cu sucitorul pe masa, apoi rulam foaia pe sucitor si o asezam intr-o tava dreptunghiulara (25*35 cm) . Presaram grisul pe foaie, apoi rasturnam umplutura si acoperim cu cea de a doua foaie. Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor pana se rumeneste putin placinta.

 
 

         Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca si apoi presaram zahar pudra . Taiem cand este rece si servim.

 
 
 

       O reteta simpla, rapida si absolut deliciu ! Incercati-o si va veti convinge. Am preluat-o din caietul vechi al mamei ;)
       

8 comentarii:

  1. Yumyum, foarte buna placintica. O seara placuta!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare mult imi pl;ac prajiturile cu branza . Prajitura ta ma imbie sa musc o bucata , dar ...pofta in cui .

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos arata, minunat, imi plac prajiturile cu multa branza! Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare mult imi place branza,in placinte sau in prajituri.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. caietele mamei tale sunt o comoara, esti o norocoasa!....si foarte talenatata la prajiturit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Intotdeauna va ramane printre preferatele mele, alaturi de placinta cu mere :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere