luni, 17 octombrie 2011

Prajitura Alba ca Zapada (cu amoniac)


4 Foi :
1 pahar (de vin) lapte
1 pahar (de vin) zahar
1 ou
1 lg amoniac
1 lg unt sau untura
300 g faina

Crema :
1 l lapte
100 g faina
300 g zahar pudra
200 g unt
2 lamai

Glazura :
5 lg zahar pudra

Citeste mai mult ... >>>

Mod de preparare :
       Pentru 4 foi : amestecam toate ingredientele si lasam aluatul obtinut sa se odihneasca 1-3 ore sau de seara pana dimineata .



       Dupa ce s-a odihnit aluatul, il impartim in 4 parti si intindem 4 foi . Foile le coacem pe dosul unei tavi (25*35 cm) timp de 10 minute.



       Pentru crema :  amestecam laptele cu faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase, adaugam 150 g zahar pudra si punem craticioara pe foc mic, amestecand intr-una ca sa nu se prinda .



       Lasam crema sa se raceasca complet. Intre timp, mixam untul spuma cu 150 g zahar pudra ramas; in el adaugam cate o lingura din crema obtinuta, pe rand. La sfarsit adaugam coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de la 2 lamai, cu grija , sa nu se taie crema obtinuta.


           Aceasta crema o impartim in 3 si ungem foile cu ea. Pe ultima foaie presaram zahar pudra.



       Prajitura se lasa la rece de seara pana dimineata, timp in care foile se vor inmuia de la crema .

6 comentarii:

  1. Chia asa arata: alba ca zapada! Minunat! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ascunde o prajiturica si pentru mine!!! Arata super delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmmmm mi-e poftaaaaa....Arata grozav,grozav,grozav...pup o zi faina!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. exquisita me encanta su color,luce radiante y bella,abrazos cordiales.

    RăspundețiȘtergere
  5. Corina, Cristina, Aziz multumesc frumos de aprecieri ! Va imbratisez ! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu amoniac facem si noi..e o super prajitura!!!

    RăspundețiȘtergere