luni, 12 decembrie 2011

Placinta cu rosii


Aluat :
50 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
300 ml apa calduta
500 g faina
1 lgt sare

Umplutura :
5 rosii (10 rosii cherry)
cimbru sau tarhon
6 catei de usturoi
9 lg ulei
sare


Citeste mai departe ... >>>

Mod de preparare :
       Pentru aluat : drojdia o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam 100 ml apa calduta si 1 lg faina; lasam 10 minute sa creasca.
       Intr-un bol punem faina , facem o scobitura in mijlocul ei si adaugam maia-ua obtinuta mai sus, sarea, si apa treptat. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana si lasam aluatul obtinut la dospit 30 de minute.




       Dupa jumatate de ora , aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru fara faina si il mai framantam putin.


       Tava o ungem cu 2 lg de ulei . Asezam aluatul in tava si il intindem cu ajutorul mainilor.


       Ungem cu 2 lg ulei aluatul si il lasam in tava inca 30 de minute.
       Cat timp aluatul sta in tava, pregatim umplutura astfel : spalam rosiil si le taiem; presaram peste ele sare si cimbru uscat sau tarhon (eu am ales cimbru).


       Asamblare : aluat - rosiile taiate - usturoiul feliute (eu l-am dat prin presa de usturoi) - 2 lg ulei stropim pe deasupra. Dam la foc cam 40 de minute .



       Lasam sa se raceasca, taiem si servim intr-o zi de post...



        Mai urmeaza si alte placinte, dar peste cateva zile si tot de post ... ;)

7 comentarii: