marți, 27 decembrie 2011

Prajitura cu foi si crema de cacao (Katy)


3 Foi :
500 g faina
150 g unt moale
200 g zahar
4 galbenusuri
4 lg lapte
2 lg smantana
1 lgt praf de copt

Citeste mai mult ... >>>



Crema :
100 g unt
150 g zahar pudra
2 lg cacao
150 ml lapte
3 lg rom
3 lg gem de caise

Glazura :
4 albusuri
200 g zahar
25 g ciocolata rasa

Citeste mai mult ... >>>

Mod de preparare :
       Pentru foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile cate unul pe rand, iar la final laptele; framantam pana cand coca se dezlipeste de pe maini.







       Impartim coca in 3 parti si coacem 3 foi pe fundul unei tavi (d=23*35 cm)




       Pentru crema : o foaie o sfaramam si o stropim cu lapte. Adaugam si rom-ul.



       Separata, amestecam untul moale cu zaharul pudra, apoi incorporam cacao; in aceste amestec adaugam foaia inmuiata cu lapte si amestecam pana omogenizam bine.





       Pe una din cele 2 foi ramase, intindem gem de caise si punem crema de cacao; deasupra asezam cea de a doua foaie .


       Pentru glazura : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, mixand mereu, apoi asezam pe foc mic sau pe baie de aburi , amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.



       Intindem frumos bezeaua, apoi radem ciocolata .



7 comentarii:

  1. Foarte frumoasa-i! Si e exact ca prajitura Nely de pe vremuri :D Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite,Mire si la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm ce delicioasa poate fi?! Sarbatori fericite in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
  4. ESTE SUPER DELICIOASA!!! Asta mi-a facut si mie soacra mea pentru Craciun! Iti doresc un an nou bun, plin de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna tentant! La multi ani si multe bucurii in 2012!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani, un An Nou fericit si plin de impliniri!

    RăspundețiȘtergere