marți, 27 decembrie 2011

Prajitura cu foi si crema de cacao (Katy)


3 Foi :
500 g faina
150 g unt moale
200 g zahar
4 galbenusuri
4 lg lapte
2 lg smantana
1 lgt praf de copt

Citeste mai mult ... >>>



Crema :
100 g unt
150 g zahar pudra
2 lg cacao
150 ml lapte
3 lg rom
3 lg gem de caise

Glazura :
4 albusuri
200 g zahar
25 g ciocolata rasa

Citeste mai mult ... >>>

Mod de preparare :
       Pentru foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile cate unul pe rand, iar la final laptele; framantam pana cand coca se dezlipeste de pe maini.







       Impartim coca in 3 parti si coacem 3 foi pe fundul unei tavi (d=23*35 cm)




       Pentru crema : o foaie o sfaramam si o stropim cu lapte. Adaugam si rom-ul.



       Separata, amestecam untul moale cu zaharul pudra, apoi incorporam cacao; in aceste amestec adaugam foaia inmuiata cu lapte si amestecam pana omogenizam bine.





       Pe una din cele 2 foi ramase, intindem gem de caise si punem crema de cacao; deasupra asezam cea de a doua foaie .


       Pentru glazura : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, mixand mereu, apoi asezam pe foc mic sau pe baie de aburi , amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.



       Intindem frumos bezeaua, apoi radem ciocolata .



6 comentarii:

  1. Foarte frumoasa-i! Si e exact ca prajitura Nely de pe vremuri :D Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite,Mire si la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm ce delicioasa poate fi?! Sarbatori fericite in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
  4. ESTE SUPER DELICIOASA!!! Asta mi-a facut si mie soacra mea pentru Craciun! Iti doresc un an nou bun, plin de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna tentant! La multi ani si multe bucurii in 2012!

    RăspundețiȘtergere