sâmbătă, 28 mai 2011

Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata




Bezea cocos :
8 albusuri
350 g zahar
350 g cocos
Crema ciocolata :
200 g ciocolata milka dessert
2 lg cacao
2lg ness
4 lg zahar
80 g unt
8 lg lapte
Crema vanilie :
2 plicuri budinca de vanilie
700 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
6 lg zahar
300 ml frisca lichida
Decor :
ciocolata neagra rasa

Mod de preparare :
       Pentru bezea de cocos : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste tot zaharul, iar la final turnam nuca de cocos si amestecam cu o lingura de lemn.



        Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (25*38cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la cuptor pentru cca 20 minute.



       Pentru crema de ciocolata : punem pe baie de aburi, intr-o craticioara, toate ingredientele si amestecam pana se omogenizeaza; lasam glazura obtinuta sa se raceasca si apoi o intindem peste bezea .



       Pentru crema de vanilie : fierbem budincile de vanilie cu 700 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam sa se raceasca complet.


       Batem frisca si o incorporam in budinca de vanilie.


       Asamblare : bezea cocos - crema de ciocolata - crema de vanilie - ciocolata rasa.




       O prajitura suuper suuper buna ! merita incercata! :)
M-am inspirat de pe http://www.bucatarmaniac.ro/2009/12/prajitura-de-cocos-cu-crema-de-vanilie.html
       Prajiturica este mult mai buna daca sta de seara pana dimineata la frigider sau chiar dupa 2 zile de stat in frigider. 

sâmbătă, 21 mai 2011

Tort polar cu banane


                 Reteta aceasta am primit-o de la mama unui prieten foarte drag mie, Sori  :P. Multumesc Dna Flores! Este un tort super bun :)
       Un super tort ! :)

Ingrediente :
5 oua
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
300 ml lapte
3 lg faina
3 plicuri gelatina (30 g)
5 banane
1 lg esenta de vanilie (optional)


duminică, 15 mai 2011

Tiramisu



Ingrediente :
500 g mascarpone
4 oua
400 g piscoturi Savoiardi
200 ml frisca
160 g zahar pudra
500 ml cafea indulcita
50 ml lichior cafea ( Kahlua etc...)
3 lg pudra de cacao