luni, 14 februarie 2011

Prajitura cu ciocolata "Mars"




Blat:
6 oua,
6 lg zahar,
6 lg faina,
3 lg ulei,
4 lg cacao,
1 plic praf de copt

Citeste mai mult ... >>>


Crema ganache:
200 g ciocolata negra(milka dessert),
250 ml frisca lichida (meggle)

Crema cu "Mars":
200 ml frisca,
5 g gelatina,
3 batoane "mars",(3*47 g)
50 g ciocolata rasa

Glazura:
100 g ciocolata,
2 lg lapte,
1 lg unt

Sirop:
150 ml apa,
100g zahar,
rom dupa gust

Mod de preparare :
       Blat: Mixam ouale pana isi dubleaza volumul apoi adaugam zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao; din aceasta compoztie coacem 3 foi. Putem imparti ingredientele in 3 parti si coacem pe rand 3 foi in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt.

 
 

       Crema ganache: Pe aburi punem 200 ml frisca cu ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 3 ore.Dupa ce o scoatem o mixam pana devine spuma, apoi adaugam 50 ml frisca batuta spuma .

 
 
      Crema cu "Mars": gelatina se amesteca cu 50 ml apa si se lasa la hidratat cca 10 min, apoi o punem pe foc mic, pana se dizolva, dar sa nu atinga punctul de fierbere. Frisca se bate spuma tare,apoi peste ea punem gelatina ,batoanele "Mars" taiate cubulete mici si ciocolata rasa.


       Glazura: Pe aburi topim ingredientele si amestecam pana devin omogene, apoi lasam sa se raceasca si intindem peste prajitura.

       Sirop: Amestecam intr-o craticioara cele 3 ingrediente pana se topeste zaharul. Le punem pe foc cam 10 minute. dam deoparte si adaugam 1 lingura de rom.

       Asamblare: Foaie insiropata-crema ganache-foaie insiropata-crema cu "Mars"-foaie insiropata-glazura-ornamente de ciocolata.

 
 .

Poza veche ...


Sursa  

4 comentarii:

  1. Ce deliciu am găsit aici!
    LA MULŢI ANI! Multă sănătate şi fericire alături de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ai refacut prajiturica asta :) Inseamna ca ti-a placut :)

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut si eu prajiturica asta dupa reteta ta si a iesit delicioasa.

    RăspundețiȘtergere