duminică, 18 martie 2012

Chec bicolor


Ingrediente :
4 oua
1/2 cana zahar
un praf de sare
100 g unt moale
200 g faina
100 ml lapte
2 lg nuci macinate
1 lg cu varf cacao
1 lg esenta de vanilie
2 lg dulceata din coji de portocale
1/2 plic praf de copt

Citeste mai mult ... >>>


Mod de preparare :
       Intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul moale si esenta de vanilie.




       Adaugam si dulceata din coji de portocale.


       La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, apoi laptele.



       Turnam 3/4 din compozitie intr-o forma de chec (30*11 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Restul de compozitie o amestecam cu praful de cacao si o asezam cu lingura deasupra, pe mijlocul checului.


       Dam la cuptor pentru 25-30 minute. pentru o mai multa siguranta facem testul cu scobitoarea.



        Cine doreste poate presara pe chec zahar pudra sau ciocolata topita (100 g ciocolata topita amestecata cu 1 lg de ulei ).
        Lasam checul sa se raceasca. acoperit cu un prosop de bucatarie curat, apoi feliem .
       Va doresc pofta buna.



  

7 comentarii:

  1. Tare bun checul tau! imi place ca e si cu nuci ! duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine,chiar de mult nu am mai mancat o felie de chec !

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm, ce bine merge alaturi de o cana de lapte su un cappuccino :)
    pupici

    RăspundețiȘtergere