luni, 30 iulie 2012

Panna Cotta cu Amarulla






Ingrediente :
300 ml smantana pentru frisca
200 ml lapte
15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate )
50 g zahar pudra
100 ml lichior Amarulla
esenta de vanilie

Citeste mai mult ... >>>


Decor :
biscuiti Amarettini
sirop de ciocolata Nesquik


Mod de preparare :
       Hidratam 4 g gelatina in 2 lg apa rece, timp de 10 minute.
Punem lichiorul intr-o cratita, pe foc mic sa se incalzeasca, dar fara sa fiarba, apoi topim gelatina in el. Il turnam in 4 boluri de sticla (cca 200 ml fiecare) si dam la congelator pana pregatim panna cotta (sau la frigider pentru 1 ora).





   
       Restul de gelatina (adica 11 g) o hidratam in 100 ml apa rece.
      Smantana o amestecam cu laptele si zaharul pudra (eu am folosit 80 g ). Punem pe foc mic sa se incalzeasca, adaugam esenta de vanilie, iar in acest amestec topim gelatina pe care am hidratat-o timp de 10 minute. Amestecam bine .





       Acest amestec il turnam in mod egal peste jeleul de Amarulla si dam la frigider pentru minim 3 ore.
 

       Dupa "expirarea" celor 3 ore , scoatem bolurile din frigider, le scufundam pentru cateva secunde in apa fiarta si rasturnam pe farfurioara.
       Decoram cu sirop de ciocolata Nesquik si cu biscuiti Amarettini






       Panna Cotta cu Amareto este un desert delicios, rapid, rece , fin si usor de realizat.
       Spor la treaba ! :)

4 comentarii: