luni, 21 ianuarie 2013

Briosa sarata


Aluat :
250 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g)
sare
piper
125 g unt topit
1 ou
1 ardei kapia rosu
100 g branza de burduf
200 g pastrama de pui
250 ml smantana (24% grasime)

Citeste mai mult ... >>>

Uns deasupra :
1 ou

ulei pentru uns forma de briosa

Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata, apoi adaugam celelalte ingrediente : oul, ardeiul taiat bucatele mici, pastrama taiata si ea bucatelwe mici, branza de burduf trecuta prin razatoarea mica, smantana, sarea, piperul si untul topit si racorit.


  
      Lasam aluatul sa se odihneasca 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop, apoi il asezam intr-o forma de briosa mare, pe care am uns-o cu putin ulei . Deasupra ungem cu oul batut (eu am pus cam 2/3 din ou) si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra .



       Acoperim cu un prosop curat briosa scoasa din cuptor, cam 20 minute. Servim langa o salata de cruditati sau fiecare cum doreste.




      Pofta buna ! :) 
       

6 comentarii:

  1. Imi place foarte mult branza de burduf. Cred ca e foarte gustoasa in aceasta combinatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Simona trebuie sa o incerci :)
    Este foarte foarte gustoasa !

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos arata, iar ardeiul kapia i-a dat culoare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Faina treaba asta cu briosa sarata, imi place mult!

    RăspundețiȘtergere