joi, 24 ianuarie 2013

Eclere cu vanilie si frisca


Aluat :
200 ml apa
200 ml ulei
10 lg faina
5 oua

Citeste mai mult ... >>>

Crema :
4 oua
400 ml lapte
150 g zahar+ 2 lg zahar
esenta de vanilie
50 g faina

300 ml frisca

Decor :
2-3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :
       Aluat : punem intr-o craticioara apa si uleiul. Le asezam pe foc si le lasam sa dea in clocot. Dam focul pe minim si adaugam toata faina deodata, amestecand energic, pana se desprinde compozitia de peretii cratitei.



       Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare ou.



       Din aceasta compozitie luam cu o lingurita si punem in tava tapetata cu hartie de copt sau folosind un sprit, formam baghete .



       Punem tava in cuptorul preincalzit, 5 minute la foc mare, apoi la foc mic, timp de 15 minute.



      Dupa ce le scoatem din cuptor, le asezam pe un gratar sa se raceasca.


       Crema : punem laptele sa fiarba, intr-o craticioara. Separat, in alta craticioara vom mixa spuma galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina.


       Peste compozitia de galbenusuri, turnam in fir subtire laptele fierbinte, apoi punem pe foc mic, pana se ingroasa crema. La sfarsit adaugam esenta de vanilie (eu am pus 1 lingura).



      Aceasta e budinca de vanilie. Puteti umple eclerele cu aceasta crema sau puteti sa folositi ca si mine : eu am adaugat peste budinca de vanilie fierbinte, albusurile batute spuma cu inca 2 linguri zahar.



       Cu aceasta crema umplem eclerurile. Peste ea punem frisca batuta. Deasupra presaram zahar pudra cu aroma de vanilie.









Reteta o am din caietul vechi cu retete al mamei mele. :)

3 comentarii: