duminică, 13 ianuarie 2013

Prajitura Kinder


300 g nuci prajite si taiate
400 g crema ciocolata Finetti

Citeste mai mult ... >>>

Bezea cu nuci :
6 albusuri
un praf sare
6 lg zahar
4 lg pesmet
4 lg nuci macinate
1 lg faina
1 plic praf de copt

Crema :
800 ml lapte
6 galbenusuri
3 plicuri budinca de vanilie
2 lg faina
300 g zahar
400 g unt (sau 400 ml frisca lichida)

1,5 lg crema ciocolata Finetti
50 g nuci macinate

Decor :
decoratiuni ciocolata

Mod de preparare :
       In tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt presaram nucile prajite si apoi maruntite.


       Bezea cu nuci : mixam, intr-un castron, albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, faina, pesmetul si nucile macinate.



       Bezeaua o intindem peste nucile prajite din tava si dam la cuptor, pana se rumeneste putin deasupra (circa 15 minute).



      Cum o scoatem tava din cuptor, o rasturnam invers pe un platou si ungem cu crema de ciocolata Finetti.




        Crema : punem intr-o cratita , pe foc, 500 ml lapte sa fiarba. Faina cu budincile de vanilie le amestecam intr-un alt castronel si treptat adaugam peste el, cele 300 ml lapte ramas. Dupa ce laptele de pe foc a dat intr-un clocot, adaugam in fir subtire budicile de vanilie dizolvate in lapte.
       Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam treptat galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.

   
       Adaugam zaharul si omogenizam bine, acoperim cu folie alimentara (pentru a nu se forma crusta deasupra ) apoi lasam crema sa se raceasca.


 
       Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam crema de budinca , lingura cu lingura.


       Aceasta crema o impartim in 2.Intr-una din parti adaugam 1,5 lg crema ciocolata Finetti si 50 g nuci macinate. Omogenizam si intindem peste ciocolata din tava, iar peste ea crema galbena.






       Decor : decoratiuni de ciocolata etc.





   

 Un adevarat deliciu ! :) Duminica placuta in continuare !
Sursa mea : Sydonia.

8 comentarii:

  1. wow!!! trebuie sa o incerc si eu,esti un geniu mire!
    isabela

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu trebuie s-o incerc...mai ales ca poarta numele kinder!

    RăspundețiȘtergere
  3. O bunatate de prajitura ai facut din nou. Bravo

    RăspundețiȘtergere
  4. wow, arata de vis!!! Bravo Mirela, numai prajituri superbe faci!

    RăspundețiȘtergere
  5. astazi mi-a dat cineva retea si mi-a spus ca nu a gasit reteta exacta ca a ei si acum descopar ca totusi cineva are aceeasi reteta.ma facut curioasa prin cuvintele ei de laude si mai curioasa prin aceste poze savuroase...abia ast maine sa o fac

    RăspundețiȘtergere