sâmbătă, 2 februarie 2013

Prajitura Furnicuta


Blat nuca :
5 albusuri
5 lg zahar
3 lg nuci macinate
2 lg faina

Citeste mai mult ... >>>

Blat mac :
6 albusuri
6 lg zahar
3 lg mac macinat
3 lg faina

Crema :
11 galbenusuri
13 lg zahar
8 lg apa
250 g unt moale
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie

2 foi de napolitana (23*35 cm)

Mod de preparare :
     Blat nuca : mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeauea se intareste. La final adaugam faina amestecata cu nucile macinate. Rasturnam compozitia in forma de copt (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem circa 10-15 minute.




       Blat mac : mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, iar la final faina amestecata cu macul. Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem.




       Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apa, cate 1 lg pe rand, apoi punem pe aburi, amestecand mereu. Lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam cate 1 lg din crema racita .  La final adaugam esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.





 Asamblare : foaie napolitana - 1/3 crema - blat mac - 1/3 crema - blat nuca - 1/3 crema - foaie napolitana
       Foaia de napolitana o taiem exact dupa dimensiunile blaturilor, cu ajutorul unui cutit bine ascutit , iar coltuirle foilor le taiem.





       Peste foaia de napolitana sezam o greutate, pentru a se lipi bine napolitana de crema si dam la rece pentru cateva ore, apoi putem felia si servi. Se taie foarte usor si este o prajitura aspectuoasa si absolut delicioasa !!!  :)



 
       Pentru reteta ii multumesc Dnei Spataru, fina parintilor mei ! :)
  

6 comentarii: