miercuri, 6 februarie 2013

Rulada cu spanac si sunca


Ingrediente :
250 g frunze spanac proaspat
5 oua
100 g faina
80 ml lapte
1 catel usturoi
sare
piper
un praf  nucsoara macinata (optional)
4-6 felii sunca

Citeste mai mult ... >>>

Mod de preparare :
       Spalam spanacul, apoi il rupem cu mainile in bucati mai mici.
       Amestecam galbenusurile cu faina si laptele, apoi adaugam sarea, piperul si praful de nucsoara (cine doreste). Omogenizam  bine.


      Galbenusurile le incorporam peste albusurile batute spuma .Amestecam cu o lingura, apoi adaugam spanacul .



       Rasturnam amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt (26*38 cm) si coacem la foc mediu, timp de 15-20 minute.



       Peste rulada scoasa din cuptor, asezam felii de sunca (4 sau 6 , dupa gustul fiecaruia) si rulam pe lungime.



   
       Taiem imediat cu un cutit bine ascutit, fixam cu scobitori feliile si servim. Rulada este buna atat calda cat si rece.



       Noi am papat rulada alaturi de paine prajita si salata de rosii. Pofta buna ! :)
     

3 comentarii:

  1. Buna si extrem de aspectoasa pe un platou cu aperitive!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunata!!! Este genul de rulada pe care as vrea sa o mananc in fiecare dimineata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata!!! M-a cucerit din prima, are tot ce-mi place mie...si arata bestial ;)

    RăspundețiȘtergere