luni, 25 februarie 2013

Tort cu lapte


Blat :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 lgt rase praf de copt
5,5 lg cacao
6 lg apa calda
un praf de sare

Citeste mai mult ... >>>

Crema de lapte :
670 ml lapte
70 g amidon alimentar
2,5 lg zahar
70 g ciocolata alba
170 g unt
100 g zahar pudra

Glazura :
140 g ciocolata cu lapte
3 lg lapte
1 lg zahar
100 g unt

Decor :
bombonele de ciocolata

Mod de preparare :
       Blat : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 blaturi astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, apa calda treptat, mixand mereu, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam si coacem in forma rotunda (d=25 cm) tapetata cu hartie de copt.





       Scoatem blatul din forma dupa ce s-a racit. Repetam pentru cel de-al doilea blat.

       Crema de lapte : in 100 ml lapte rece dizolvam amidonul si cele 2,5 lg zahar. In restul de lapte (570 ml) punem ciocolata alba rupta bucatele si  asezam craticioara pe foc mic, pana cand laptele da in clocot. Peste acest lapte, turnam in fir subtire laptele rece amestecat cu amidonul si zaharul. Amestecam mereu , pana cand crema se ingroasa. Luam de pe foc, acoperim crema cu folie alimentara si dam la rece.



       Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, iar in el adaugam treptat cate o lingura din crema de lapte rece. Obtinem o crema pufoasa si delicioasa.





       Glazura : punem toate ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic. Amestecam pentru omogenizare, apoi o lasam la rece. Dupa ce glazura s-a racit, o mixam spuma.




       Asamblare : blat - 1/2 crema de lapte -1/2 glazura - blat - 1/2 crema de lapte - 1/2 glazura - decor.





 
       Un tort absolut senzational, usor de realizat, delicios si pufos ! :)
Spor la incercat ! ;)


Sursa, dar reteta originala este aici .

8 comentarii: