miercuri, 13 februarie 2013

Uscatele (sau Minciunele)


Ingrediente :
4 galbenusuri
1 ou
1 lg zahar
2 lg rom
1 lg smantana
100 ml lapte
un praf sare
1 lgt praf de copt
450 g faina

Citeste mai mult ... >>>

Decor :
zahar pudra

ulei pentru prajit

Mod de preparare :
       Intr-un castron amestecam galbenusurile, oul, zaharul, praful de sare, smantana, rom-ul, lapteleapoi adaugam treptat faina . La sfarsit adaugam praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet.






       Aluatul obtinut trebuie sa fie omogen, elastic si moale. Il intindem cu sucitorul pe masa pe care am presarat faina. Taiem fasii dreptunghiulare cu rola de patiserie, apoi facem o taietura in mijlocul fiecarei bucatele de aluat.


  
       Luam un capat din fasia taiata dreptunghiular si o trecem prin taietura din mijloc. Tragem cu grija pentru a intoarcea marginile frumos spre exterior.


       Le prajim in uleiul incins, avand grija ca se ard foarte repede. Le scoatem pe un prosop absorbant de hartie, apoi le pudram cu zahar pudra si le servim.





       Multa pofta ! :)
       

2 comentarii:

  1. Nu am mai mancat din copilarie cand le face bunica mea. Erau atat de bune...Mi-ai starnit amintiri placute :)

    RăspundețiȘtergere