duminică, 18 august 2013

Prajitura cu nuci si piscoturi


Blat cacao :
8 oua
8 lg zahar
3 lg faina
3 lg cacao
3 lg cu varf nuci macinate
1 plic praf de copt

 Crema :
300 g nuci prajite si macinate
200 ml cafea tare indulcita (sau cafea espresso indulcita)
1 lgt esenta de rom
250 g unt

20-22 piscoturi
200 ml cafea
4 lg zahar

Glazura :
200 g ciocolata
50 g unt

Mod de preparare :
       Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si nucile macinate. Compozitia o intindem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru circa 20-25 minute.



       Crema : peste nucile prajite si macinate turnam cafeaua tare indulcita (eu am folosit 8 lg zahar si 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie). Lasam deoparte pentru circa 20 minute.


       Untul il mixam putin, iar peste el adaugam piureul de nuci de mai sus. Omogenizam bine, iar la final adaugam esenta de rom.



       Asamblare : blat cacao- 1/2 crema - piscoturi trecute prin cafea - 1/2 crema- glazura de ciocolata.




          Dam prajitura la frigider pana se intareste crema, apoi pregatim glazura de ciocolata.
          Glazura de ciocolata : intr-o craticioara punem ingredientele, pe foc mic. Lasam sa se racoreasca, apoi o intindem peste prajitura.
        Taiem prajitura pe lungime, pentru a se vedea frumos piscoturile in crema .


  

Spor la incercat reteta ! :)


       Sursa : http://www.laurasava.ro/2013/03/13/prajitura-cu-cafea-nuci-si-piscoturi/
   
     

4 comentarii:

  1. te invit la o provocare extrem de motivanta, zic eu! Iata despre ce e vorba:
    http://adniasblog.blogspot.ro/2013/08/duminica-valorilor-romanesti.html

    RăspundețiȘtergere