Aluat :
100 g unt
2 lg zahar pudra
4 galbenusuri
1 cana lapte
1 plic drojdie granulata
300 g faina
500 g caise
Bezea :
4 albusuri
200 g zahar
Mod de preparare :
Pentru aluat : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam pe rand cate un galbenus de ou, laptele si faina amestecata cu drojdia granule.
Turnam compozitia in tava (25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o lasam sa stea 1 ora.
Intre timp spalam caisele; dupa ce a trecut 1 ora, scoatem samburii de la caise si le asezam cu miezul in sus, apoi dam tava la cuptor.
Dupa ce s-a copt prajitura o scoatem din cuptor si turnam deasupra bezeaua.
Pentru bezea : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul; aceasta bezea o turnam peste prajitura coapta si mai dam la cuptor pentru 5 minute.
Lasam sa se raceasca si taiem cu un cutit trecut prin apa rece.
Va poftesc sa incercati prajitura pentru ca este suuper super extra buna ! :)
frumusica foc prajitura ta! am facut si eu ceva de genul- isi asteapta insa randul cuminte la postat!
RăspundețiȘtergeremultumesc ; merita sa o incerci ptr ca este f f f buna.
RăspundețiȘtergereft bn arata kiar ft ft ft frumoasa
RăspundețiȘtergere