Aluat :
4 galbenusuri
70 g zahar
150 g unt
250 g faina
coaja rasa de la 1 lamaie
marmelada de caise sau piersici
Glazura :
150 g zahar
150 g nuci macinate
1 plic zahar vanilat
4 albusuri
Mod de preparare :
Pentru aluat : amestecam toate ingredientele bine de tot , intindem aluatul obtinut pe masa de lucru, cu sucitorul si il punem in tava neunsa si fara faina; foaia se poate rupe, dar nu e nici o problema deoarece o asezam frumos in tava (25*35 cm) cu ajutorul mainilor.
Aluatul din tava il ungem cu marmelada de caise .
Pentru glazura : mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilat, iar la final incorporam nucile macinate . Intindem compozitia peste marmelada din tava.
Dam la cuptor pentru cca 30 de minute; facem testul cu scobitoarea .Lasam sa se raceasca si apoi taiem felii.
Sursa : Carmen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu