joi, 28 iulie 2011

Paste cu sos de rosii si salam






Ingrediente :
200 g paste
1 rosie mare
1 ceapa
1 lg ulei masline
sare
piper
50 g salam
busuioc uscat
50 ml vin alb

Mod de preparare : 
       Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le dam printr-un jet de apa rece si le strecuram bine de apa.
       Intr-o tigaie calim putin ceapa taiata marunt, in uleiul de masline, adaugam apoi salamul taiat cubulete si rosia curatata de pielita si taiata cuburi si ea.


        Lasam pe foc 10 minute, adaugam vinul, sarea, piperul si busuiocul uscat.



      Amestecam pastele fierte cu acest sos de rosii si servin sau peste paste punem sosul de rosii.


       Va doresc sa incercati aceste paste cu sos de rosii si salam pentru ca sunt foarte foarte bune si se fac foarte repede.
       Salamul se poate inlocui cu pastrama, sunca presata din piept de pui etc..

2 comentarii: