duminică, 13 mai 2012

Tort Raffaello





Crusta :
250 g biscuiti digestivi BelVita Start
150 g unt moale

Crema :
400 ml lapte cocos
6 lg zahar
10 g gelatina granule Dr.Oetker (1 pliculet)
500 g mascarpone
50 ml lichior Pina Colada (sau chiar 150 ml... :D)
23 bomboane Raffaello

Citeste mai mult ... >>>


Decor :
50 g fulgi midgale prajiti (optional )
30 g nuca cocos

Mod de preparare :
       Crusta : cu ajutorul robotelului de bucatarie macinam biscuitii (sau cu ajutorul sucitorului) si ii amestecam cu untul moale . Framantam pana se omogenizeaza, apoi asezam intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=25 cm), pe care am pus hartie de copt. Apasam pentru uniformizarea crustei, cu ajutorul unei linguri, presand efectiv crusta.



        Punem la frigider pana cand pregatim crema.
       Crema : Gelatina granulata o hidratam in 80 ml apa rece, timp de 10 minute.
Laptele de cocos impreuna cu zaharul il punem intr-o cratita cu fundul dublu , pe foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Dam de pe foc si incorporam gelatina hidratata ( gelatina nu trebuie sa fiarba , deoarece isi pierde proprietatile de inchegare ), amestecand mereu. Adaugam apoi si lichiorul de cocos.
         Mascarponele il amestecam putin, apoi peste el adaugam treptat, laptele de cocos dulce. Omogenizam bine compozitia obtinuta .



   
       Bomboanele de Raffaello le scoatem din invelisul lor si le asezam peste crusta, pe margine, una langa alta (23 bomboane). Dupa ce le asezam, le apasam putin ca sa intre putin in crusta, altfel cand vom turna crema lichida peste ele, vor pluti la suprafata.


       Peste ele turnam crema moale, care le va acoperi complet.



             Dam la frigider pentru 15-20 minute, apoi facem decorul.
       Decor :  fulgii de migdale ii prajim cateva minute intr-o tigaie , saltandu-i mereu ca sa nu se arda.  II lasam sa se raceasca, apoi ii imprastiem peste tort, iar deasupra lor presaram nuca de cocos.


       Dam la frigider tortul pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata cum am facut  eu.
 Cu ajutorul unui cutit decupam de jur imprejurul formei de tort, apoi scoatem marginea formei.






     Sursa mea de inspiratie cu modificarile realizate de mine.
   Excelent tort sau mai degraba tarta zic eu....

Merita incercat chiar daca este putin cam scump !

               Reteta a fost incercata de Angela :)


12 comentarii:

  1. O felie as vrea si eu... arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat tortul tau! pup si o dupa-masa minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. super reteta! asa am descoperit si eu blogul tau si m-am inscris ca follower al tau. poate facem schimb de retete, experienta etc:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mamma mia, ce nebunie! Intr-adevar merita incercata!
    Felicitari, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat arata si desigur un deliciu super apetisant!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mamaaaa! asta chiar suna bine! Mai ales pt un iubitor de pina colada! bravo!

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat!!! Cu siguranta am sa fac si eu! Pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumos! :) Cu blatul din biscuiti cu cacao se vede contrastul si mai frumos! ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Si cat de mult ma bucur ca am incercat-o :)
    Abea astept sa mai fac rost de lapte de cocos :P
    Pupici

    RăspundețiȘtergere