joi, 3 mai 2012

Clatite cu urda si marar






Aluat clatite :
faina
2 oua
250 ml lapte
putina sare
2 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
apa minerala pentru subtiat aluatul
1/2 lgt bicarbonat (optional)

Citeste mai mult ... >>>


ulei pentru prajit clatitele

Umplutura cu urda :
500 g urda
1 ou
4 lg zahar
1 lgt esenta de vanilie
1 legatura marar proaspat

Mod de preparare : 
       Aluat clatite : intr-un bol punem faina, bicarbonatul, sarea, apoi ouale, zaharul, laptele treptat, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apa minerala ca sa subtiem aluatul.
       Lasam deoparte pentru 30 de minute.
   
       Umplutura clatite : amestecam urda cu zaharul, esenta de vanilie, oul si mararul praspat tocat marunt, adica toate ingredientele :)
       Intr-o tigaie punem putin ulei la incins, apoi cu un polonic mic turnam din compozitia de clatite in tigaie. Lasam 1 minut sa se rumeneasca, intoarcem clatita pe partea cealalta , apoi pe jumatate din clatita punem din umplutura cu urda si marar praspat , iar cu partea de clatita ramasa libera o asezam peste urda. Lasam sa se rumeneasca putin , apoi intoarcem pe cealalta parte si gata, scoatem clatita cu urda.
      Procedam la fel pana la epuizarea aluatului si a umpluturii.


       Va doresc pofta buna !
Delicioase ! :)

5 comentarii:

  1. Combinatia de urda si marar este intr-adevar minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmm, o combinatie fff buna!
    Pupici, noapte buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt pe placul sotului meu,mare amator de urda.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bune tare!!!Imi plac la nebunie clatitele cu urda si marar!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va pup fetelor ! :) Sfarsit de saptamana frumos si linistit va doresc !

    RăspundețiȘtergere