Blat :
5 galbenusuri
100 g zahar
100 g unt (sau 100 ml ulei)
50 ml lapte
150 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
1/2 lgt otet
Citeste mai mult ... >>>
100 g nuci prajite
gem de caise (sau prune)
Bezea :
5 albusuri
100 g zahar
Decor :
cacao
ciocolata alba rasa
Mod de preparare :
Blat : mixam galbenusurile, intr-un castron, cu zaharul , adaugam apoi untul topit si racorit (sau uleiul topit) treptat, laptele, iar la final faina si praful de copt stins cu otetul. Omogenizam si turnam compozitia in tava (22*30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Peste aceasta compozitie presaram nucile prajite si maruntite, apoi dam la cuptor pentru 15-20 minute, la foc mediu.
Dupa 15-20 minute, scoatem tava din cuptor si ungem cu gem de caise peste nuci .
Bezea : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua se intareste. Bezeaua o intindem peste gemul de caise si dam din nou tava la cuptor, pentru circa 15 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu cacao si ciocolata alba rasa.
Pofta buna ! Spor la incercat prajitura ! :)
Va astept cu impresii ! :)
Ce aspect frumos are.
RăspundețiȘtergereDe cand tot zic sa o fac si eu...
Are nuci,bezea,gem de caise...lesin!:)
O bunatate de prajitura!
RăspundețiȘtergere