Aluat :
600 g faina
25 g drojdie proaspata
8 lg zahar
250 ml lapte caldut
2 oua
8 lg ulei (sau unt topit)
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1/4 lgt sare
Citeste mai mult ... >>>
Uns deasupra :
1 ou
100 ml miere lichida
1 lgt scortisoara
8 lg nuci macinate
Mod de preparare :
Aluat : pregatim maia-ua : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar, putin lapte si faina. Lasam la dospit 10-15 minute.( eu am facut portie dubla ) .
Intr-un castron cernem faina si adaugam celelalte ingrediente, untul topit (sau uleiul) se incorporeaza ultimul. Framantam (15 minute) pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Aluatul il lasam la crescut, timp de 30 minute, acoperit cu un prosop curat, ferit de curenti de aer rece.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru, il rulam sul si taiem bucati , din care facem cifra 8.
Mucenicii ii lasam in tava la dospit pentru 20 minute, apoi ii ungem cu ou batut si ii dam la cuptor, pana se rumenesc.
Mucenicii fierbinti ii pensulam cu miere lichida amestecata cu scortisoara, iar deasupra presaram nuci macinate.
Pofta buna ! :)
Sunt deliciosi...imi plac mult!
RăspundețiȘtergereMersi :)
ȘtergereHi Mirela,
RăspundețiȘtergereAm descoperit blogul tau de citeva zile si nu ma satur sa-l frunzaresc. Este superb, felicitari si multumiri pt toata munca depusa.
Deja am ales citeva prajituri pe care o sa le fac de Pasti. As avea intrebare: unde pot gasi prajitura pe care o ai in profil? Multumesc mult, Adriana
Multumesc frumos :)
ȘtergerePrajitura Cocomac se numeste .
Multumesc pt raspunsul prompt. Cu drag, Adriana
Ștergere