Aluat :
525 g faina
300 g unt
1 plic praf de copt
100 g zahar
3 galbenusuri
4 lg apa rece
Umplutura :
500 g branza de vaci
6 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
150 g iaurt simplu
1/2 plic budinca de vanilie
gem de capsuni
Decor :
zahar pudra
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron frecam untul moale (la temperatura camerei) cu faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si apa rece treptat, pana cand obtinem un aluat.Aluatul il impartim in 2 parti : treisfert si un sfert.
Dam aluatul la rece pentru 30 minute.
Umplutura : amestecam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, iaurtul , iar la final praful de budinca de vanilie.
Asamblare : intr-o tava dreptunghiulara (22*35 cm) intindem bila de aluat mai mare, cu mainile, apoi o ungem cu gem de capsuni.
Peste gemul de capsuni intindem umplutura, apoi bila de aluat mica o radem peste (pe ochiurile mari de la razatoarea de inox).
Coacem prajitura , timp de 40 minute, la 180 grade.
Dupa ce prajitura s-a racit, o pudram cu zahar pudra. Taiem si servim.
Un deliciu ! :
Pofta buna si spor la incercat reteta ! :)
foarte buna prajiturica!!!!mmmmmm!!!pup!
RăspundețiȘtergeremersi :)
RăspundețiȘtergereBuna si usoara!:)
RăspundețiȘtergere