duminică, 17 martie 2013

Prajitura Mazurek



Aluat :
525 g faina
300 g unt
1 plic praf de copt
100 g zahar
3 galbenusuri
4 lg apa rece




Umplutura :
500 g branza de vaci
6 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
150 g iaurt simplu
1/2 plic budinca de vanilie

gem de capsuni

Decor :
zahar pudra

Mod de preparare :
       Aluat :  intr-un castron frecam untul moale (la temperatura camerei) cu faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si apa rece treptat, pana cand obtinem un aluat.Aluatul il impartim in 2 parti : treisfert si un sfert.





       Dam aluatul la rece pentru 30 minute.
       Umplutura : amestecam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, iaurtul , iar la final praful de budinca de vanilie.




       Asamblare : intr-o tava dreptunghiulara (22*35 cm) intindem bila de aluat mai mare, cu mainile, apoi o ungem cu gem de capsuni.



       Peste gemul de capsuni intindem umplutura, apoi bila de aluat mica o radem peste (pe ochiurile mari de la razatoarea de inox).



       Coacem prajitura , timp de 40 minute, la 180 grade.


       Dupa ce prajitura s-a racit, o pudram cu zahar pudra. Taiem si servim.





Un deliciu ! :
Pofta buna si spor la incercat reteta ! :)



Sursa : revista Secretele bucatariei 1/2013.

3 comentarii: