Blat :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
6 lg apa rece
1 lgt praf de copt
Citeste mai mult ... >>>
Bezea :
6 albusuri
16 lg zahar
1 lg otet
Crema :
6 galbenusuri
200 g zahar pudra
50 ml lapte
3 plicuri zahar vanilat
250 g unt
Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, apa treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Coacem blatul pe jumatate, intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, apoi taiem in 2. Eu am impartit cantitatile in 2 parti si am copt 2 blaturi (tava=23*35 cm).
Bezea : cand blatul s-a copt pe jumatate, il scoatem din cuptor si peste el intindem bezeaua (mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, iar la final otetul ). Dam din nou la cuptor pana cand se coace bezeaua, dar fara sa se arda .
Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din tava.
Crema : pe foc mic, intr-o cratita cu fund dublu, punem galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat si mixam, apoi adaugam laptele. (sau pregatim crema pe aburi )
Lasam crema se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam si in el adaugam cate o lingura din crema de oua, treptat, ca la maioneza.
Asamblare : blat cu bezea-1/2 crema-blat cu bezea-1/2 crema-ciocolata rasa (decoratiuni ciocolata).
Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi putem taia si servi .
Arată tare bine şi cred că este şi delicioasă! Duminică plăcută!
RăspundețiȘtergereminunata trebuie incercata
RăspundețiȘtergereFELICITARI
Waw, cum arata!!
RăspundețiȘtergereFoarte,foarte,foarte buna!!!pupp!
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Cred ca este tare buna!
RăspundețiȘtergereArata minunat! Ca de altfel toate prajiturile tale :). Pup
RăspundețiȘtergereArata minunat, dar nici nu se putea sa fie altfel!! Esti maestra prajiturilor!! Pupici
RăspundețiȘtergere:))) chiar ca am nevoie la spor, abea astept s-o incerc si pe aceasta! :P
RăspundețiȘtergerePupici draga Mirela!