Blat cacao :
3 oua
6 lg zahar
3 lg apa rece
5 lg faina
1 lg cacao
1/2 plic praf de copt (5 g)
Blat cocos :
2 albusuri
2 lg zahar
50 g cocos
1 lg faina
Crema :
2 oua
2 galbenusuri
100 g zahar
1 lg cacao
150 g unt
Decor :
betisoare de cacao
cocos
Mod de preparare :
Blat cacao : intr-un castron mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile pe rand, apa treptat, mixand mereu, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Ingredientele uscate le amestecam cu o lingura , nu cu mixerul.
Compozitia o intindem intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt .
Blat de cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste , iar la final incorporam faina amestecata cu cocos-ul.
Din aceasta compozitie punem cate o lingura, din loc in loc, peste blatul de cacao.
Dam tava la cuptor pana se coace prajitura. (15-20 min)
Crema : pe aburi (sau intr-o cratita cu fund dublu, pe foc mic ) punem cele 2 oua, galbenusurile, zaharul si pudra de cacao, pana se ingroasa putin . Lasam crema sa se raceasca.
Separat, in alt recipient, mixam putin untul, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita, ca la maioneza.
Crema o intindem peste blatul copt si racit.
Decor : presaram betisoare de cacao si nuca de cocos. Dam la rece minim 2 ore, apoi servim .
Pofta buna !
Sursa : Sydonia (din pacate nu mai exista blogul ei...au ramas doar retetele pe net)
arata apetisant si gustos!
RăspundețiȘtergereSuper arata si cred ca e si tare gustoasa.. combinatia ciocolata/cacao - cocos e mereu buna :)
RăspundețiȘtergereSuper arata!!!
RăspundețiȘtergereFoarte buna!!!pup!
RăspundețiȘtergereSi mie imi pare tare rau ca Sydonia nu mai posteaza,imi placea blogul ei.
super buna prajitura!
RăspundețiȘtergereSuper praji , Mirela ! Nici nu ma mir ... toate retetele tale sunt GROZAVE !
RăspundețiȘtergerePS Poate Sydoniei nu-i mai permite timpul ...