duminică, 13 februarie 2011

Tort mascarpone si portocale






Blat :
2 lg ness,
6 oua,
200 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
125 g faina,
1 lgt praf de copt

Citeste mai mult ... >>>

Crema:
500 g branza de vaci,
500 g mascarpone( ricotta ),
2 portocale,
200 g zahar,
1 lgt coaja rasa de portocala,

Sirop:
1 lg ness,
75 ml apa,
3 lg zahar pudra,
4 lg rom

Decor :
200 ml frisca
1/2 lgt ness
bombonele aurii pentru decor

Mod de preparare :

       Blat: dizolvam ness-ul in 2 lg apa fierbinte; batem albusurile spuma cu 100 g zahar.
       Separat mixam galbenusurile cu zaharul ramas, zaharul vanilat si ness-ul dizolvat, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, iar peste turnam albusurile si amestecam cu o lingura; turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Dam la cuptor pentru 30-35 minute.




       Crema: amestecam mascarpone impreuna cu branza de vaci , zaharul, coaja de portocala si sucul de la o portocala si jumatate .



        Sirop: fierbem 75 ml apa, apoi adaugam ness-ul si zaharul pudra; luam de pe foc si dupa 2 minute cand s-a mai racit siropul turnam rom-ul.

        Asamblare: Blatul se taie in 3 parti si se insiropeaza fiecare parte; cu 1/2 din crema se ung foile de jos, iar cu jumatatea ramasa se imbraca tortul.




       Dam la rece pentru minim 3 ore, apoi batem frisca si ornam tortul.



       Prima poza la primul "tort mascarpone " :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu